A legjobb tippek a nappali berendezéséhez!

Sok ember számára hatalmas dilemma, hogy nem tudják tökéletesen berendezni a nappalit. Mégis mi a titka a sikernek? Miért nehéz feladat vagy nagy kihívás a nappali berendezése? Ez egy jó kérdés. Sokan alapvetően nincsenek tisztában azzal, hogy milyen elveket kell szem előtt tartaniuk a nappali berendezéskor. Pontosan mennyi bútorra van szükség és milyen színben? Milyen extra funkciókat érdemes figyelembe venni kanapé vagy ülőgarnitúra vásárlásakor? Melyik a jobb lehetőség: nappali bútorokat vásárolni online áruházból vagy raktárból? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Egy hagyományos üzlet a jobb, vagy pedig egy internetes webáruház?

Mindenkiben felmerülnek az alábbi kérdések: mégis melyik a jobb választási opció? Egy internetes webáruházból rendelni bútort, vagy egy hagyományos üzletbe bemenni? Nem könnyű eldönteni. Ahogy általában az élet minden területén igaz ez, az internetes vásárlásnak is vannak előnyei és hátulütői – ugyanúgy igaz ez a bútorokra.


Egy raktár előnye, hogy mindig van egy professzionális eladó a közelünkben, aki érti a lakberendezés témáját. Ne aggódj! Mindig lesznek kérdések, és azonnal választ kapunk rájuk. És preferenciáinktól valamint igényeinktől függően képesek leszünk azonnal választ kapni kérdéseinkre és segítséget kapni, ha tanácstalanok vagyunk. Ezen felül élőben is megnézhetjük és kipróbálhatjuk a választott kanapét.


Az online áruház hátránya, hogy nem tudjuk megérteni, megtapintani és kipróbálni a választott terméket. A hátránya természetesen az, hogy nem láthatjuk, amit meg akarunk vásárolni. Azonban egyre többen vásárolnak nappali bútorokat online. Miért? Mivel nem is kell kimozdulnunk az otthonukból, és egy kis kreativitással ugyanolyan jól választunk.

Melyek a jótállási feltételek?

Minden bolt eltérő garanciális feltételeket kínál. Például ne számíts arra, hogy egy használt termékeket áruló üzlet bármire garanciát nyújt, de ezt joggal várhatjuk el egy olyan bolttól, amely például új, minőségi import termékeket árul.


Olyan boltokat is találni, ahol akár vissza is veszik a terméket, ha az nem tetszik. És vannak olyanok, amelyek akár a pénzt is visszadják, ha arról van szó – habár igaz, hogy ilyen boltokkal nehezebb találkozni azért.


Vannak olyan boltok is, ahol nincs semmilyen visszavételi garancia. Ez annyit jelent, hogy hiába akarjuk visszavinni a vásárlás után a megvásárolt darabot: nem fogjuk visszakapni a pénzünket. Az ilyen boltokat jobb kerülni.

Mi a legjobb bútor a nappali berendezéséhez?

Íme, lássunk néhány példát: mégis mik a legjobb bútorok, ha a nappalinkat akarjuk berendezni? Alapvetően nagy a választék, mégis érdemes tisztában lenni a lehetőségekkel, hiszen nem mindegy, hogy mit választunk, és hogy pontosan hogyan.


Kanapék. Ha a nappali bútora kifejezést használjuk, akkor mindenkinek egyöntetűen egyvalami fog eszébe jutni: az, hogy kanapé. Hiszen, ez az a bútor, amire kényelmesem leheveredhetünk, hogy pihenjünk egy jót, vagy beszélgessünk. Nagyon sokféle kanapé kapható a kereskedelemben manapság. Lássunk párat ezek közül!


Sarokkanapék. A sarokkanapé könnyen felemelheti a nappali hangulatát. Talán nem véletlen, hogy ez a nappaliban a leggyakrabban választott kanapétípus. Miért? Mivel helyet takarít meg, ráadásul nagy fekvő felülettel rendelkezik. Mivel a nappali bármely sarkába könnyen beilleszthető, remek választás. Nem túl nagy méretük miatt a legtöbb nappaliban elférnek.


U alakú kanapék. Az ülőgarnitúrák közül is az U formájúak az egyik legtöbbször vásárolt típus. De mégis miért? Azért, mert hatalmas méretüknek köszönhetően impozánsak, és könnyen beilleszthetők számos nappaliba. Ha olyan darabot szeretnél, ami elismerést vált ki a belépő emberektől, akkor mindenképp erre gondolj először.


Egyenes kanapé. Bizony sokan egyenes ülőgarnitúrákat és kanapékat keresnek manapság. Ennek oka, hogy a nappaliban jellemzően kevés hely áll rendelkezésre, így ez az egyik legjobb választás az irodák, a kis nappali szobák számára.


3 2 1 kanapé szett összeállítás. A 3 2 1 szett a legjobb, ha igazán profi módon akarod berendezni a lakást. Miért? Miért lehet kijelenteni és elmondani, hogy a 3 2 1 összeállítás a legnépszerűbb mind közül? Mert az egységes stílus és színvilág egyszerűen lenyűgöző.


Olcsó kanapék. Sokan úgy vélik, hogy az olcsó kanapék lutri minőségűek. Valóban így lenne? Ha úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet, akkor minden bizonnyal hatalmas hibát követünk el, és kezdettől fogva nagyon csalódni fogunk. Az olcsó kanapék ugyanolyan kiválóak, mint a drágább társaik.

Kinyitható kanapék. Szinte minden vásárló előtt nagy fontos szempont, hogy a megvásárolt kanapé kiágyazható legyen. Miért? Azért, mert azokat a kanapékat, melyek ággyá nyithatók, felhasználhatjuk akár éjszakai vendégvárásra is, ami nem egy utolsó szempont. A kiágyazhatóság némi felárat jelent természetesen, viszont ez ne riasszon el minket! Ez az egyik legjobb extra funkció, ami elérhető egy kanapéra.


Luxus kanapék. A luxus kanapék azok a kanapék, amelyek minden egyes vásárló elégedettségét szolgálják. Tulajdonképpen mi ennek az oka? Az, hogy ezek a darabok rendszerint nagyon kényelmesek, vagy számos extra funkcióval vannak ellátva. Ebből kifolyólag nagyon praktikus a használatuk.


Relax kanapék. Szeretnél a nehéz munkanap után relaxálni egy jót? Nem tudod, hogy miképp kell igazán ellazulni? Akkor neked kétségkívül egy relax kanapéra lenne szükséged. Csak döntsd hátra a háttámlát, és már relaxálhatsz is egy jót.


Miből készülnek a kanapék és ülőgarnitúrák?


Sokféle anyagból készítenek ülőgarnitúrákat és kanapékat manapság. Mégis melyek lennének ezek pontosan? Mire számíthatunk, ha ellátogatunk egy kereskedésbe?


Bőr. A bőr kanapék nagyon tartósak és igényesek, príma darabok. Gyakorlatilag nincs olyan vásárló, aki ne lenne megelégedve a bőr anyagnak a minőségével, mivel az nagy puhaságot nyújt és rendkívül tartós. Ezért az elsők között gondolkodj el a bőr kanapé megvásárlásán.


Textilbőr. A textilbőr megjelenésében utánozza a bőrt, és ha elhiszed, ha nem, ez szinte pontosan ugyanazt a minőséget jelenti! Nincs jelentős különbség. Az emberek szeretnek többet fizetni a valódi dolgokért, ez a különbség.


Szövet. A szövet anyaga több száz különböző kombinációban és változatban található meg a piacon. Hihetetlen puhaság és kényelem - erre lesz szükséged! Ezenkívül a szövet anyag meglehetősen tartós, a közhiedelemmel ellentétben soha nem lehet 2-3 év alatt tönkre tenni a megvásárolt darabot.

Mégis mennyibe kerül egy kanapé?

Amikor valaki kanapékat és heverőket akar vásárolni magának, gyakran nincs tisztában azzal, hogy pontosan mi befolyásolja az árakat. Végül is ugyanez a helyzet például a babakocsi vásárlásakor: sok tényező és szempont határozza meg, hogy mennyibe kerül.

Több kérdést kell feltennünk magunknak. Mégis mekkora darabot vásároltál és milyen anyagból készült? Ha a darab nem ágyazható be, vagy nem kattanós fejtámlás, akkor nem sok mindenről beszélhetünk; az ár sem lehet magasabb. Az olcsó kanapé ára 110 000 forint körül kezdődik, míg egy drágábbé eljuthat akár egymillió forintig is.

Melyek a leginkább vásárolt kanapék?

Ha már kanapé és ülőgarnitúra vásárlásban gondolkozunk, akkor érdemes lehet néhány szót ejteni arról is, hogy melyek a boltokban, ás webáruházakban kapható legjobb kanapé és ülőgarnitúra fajták. Íme, lássuk!


Ilyen például a Toulon sarokkanapé. Több mint 10 éve ez az egyik legkeresettebb kanapétípus. Miért? Mivel kicsi, de hihetetlenül kényelmes, exkluzív és a legjobb ár-érték arányt kínálja.


Az Aleska kanapé elnyeri a rajta ülő szeretetét azzal, hogy rendkívül puha és kényelmes, sokkal inkább, mint a legtöbb kanapé.


A Celika kanapé az összes kanapé közül az egyik legmodernebb, akár 20-30 különböző anyag- és színkombinációban kapható a piacon.


A Laredo kanapé LED-es kanapé. Gondoltad volna, hogy a legtöbb LED kanapé kiváló lehetőséget nyújt otthoni buli hangulat megteremtésére?


Megan fotel. A megan fotel az összes fotelféle közül is kiemelkedik. Hihetetlen kényelem és frappáns, modern exkluzivitás jellemzi ezt a fotel típust.

Összefoglalás

Ha kanapékat és heverőket szeretnél vásárolni, esetleg fotelt vagy puffot, mindig gondosan nézz körül. Tudj meg többet az árakról, és minél előbb válassz egy olyan ajánlatot, ahol valóban a legjobb minőséget érheted el. Ne siess és ne hozz elhamarkodott döntést, mivel ez a lehető legnagyobb hiba, amelyet elkövethetsz a vásárlás során.