Virágküldés

Sokan szeretnek virágot küldeni, virágküldéssel kedveskedni az ismerőseiknek, szeretteiknek, párjuknak. Mégis mi az oka ennek? Miért mondható el, hogy a legtöbb ember ma már szeret virágot küldeni, és szokott is? Habár pár éve még nem volt annyira ismert ez a fajta kedveskedési forma, ma már nagyon divatos, és annál felkapottabb. Annak érdekében, hogy pontosan láthassuk a különféle igényeket és elvárásokat, érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mi a virágküldés, és hogy hogyan zajlik ez a gyakorlatban.

Pontosan mi az a virágküldés?

Amikor nem számítasz rá, a telefon hirtelen megszólal. Egy teljesen ismeretlen személy hív. Ki lehet az? A hangja alapján nem ismerős. Telefonon beszél, és elmondja, hogy néhány perc múlva nálad lesz, és hogy adni akar neked valamit. Amikor ránézel, egy nagy csokor virágot látsz meg nála. Mi ez, valami félreértés? A küldő megmondja annak a személynek a nevét, aki küldte neked a virágot. A túláradó szeretet azonnal elbűvöl és felejthetetlen élményként marad veled.

Mióta létezik virágküldés?

Körülbelül 20 évvel azelőtt megjelentek az első virágszállítási szolgáltatók; megközelítőleg az Internet megjelenése kapcsán kezdték meg tevékenységüket. Ez a típusú szolgáltatás kezdettől fogva is népszerű volt, de aztán kifejezetten népszerűvé vált. Ez azért van, mert ez egy praktikus és nagyon feltűnő mód, amely időt takarít meg, hogy kifejezzük szeretetünket valaki iránt. Az elmúlt 1-2 évnek köszönhetően pedig azonnal megállapíthatod, hogy működik a virágszállítás, mint szolgáltatás - naponta több tízezer virágot szállítanak az ki országos szinten.

Miért a virágküldés az egyik legjobb módja annak, hogy kedveskedjünk a szeretteinknek?

A virágküldés nagyon jó mulatság – ebben mindenki egyetért. Azok is így gondolják, akik virágot szoktak küldeni, és azok is, akik rendszerint kapni szoktak. De miért állíthatjuk, hogy a virágküldés az egyik legnépszerűbb szolgáltatás? Miért rendkívül jó döntés?

Képzeld el a következő szituációt. Szeretnéd valamivel meglepni édesanyádat, aki az ország másik felében lakik. 

Mégis mi lenne erre a legjobb lehetséges opció? Mit tehetnél annak érdekében, hogy igazán boldog legyen, holott te nem tudsz hozzá elmenni, a hatalmas távolság, és egyéb teendőid miatt? A virág talán a leggyakoribb ajándék az összes közül, viszont tudod, hogy rengeteg idő lenne egy üzletbe elmenni, nézelődni, és utána a csokrot elvinni anyukádnak – és pénz is, hiszen az autónak is szüksége van üzemanyagra. Ekkor jut eszedbe: naná! Mennyire egyszerű virágot küldeni. 

Csupán néhány kattintás, és már minden el is van intézve.

A virágszállítás elterjedtsége annak köszönhető, hogy egy nagyon jó infrastruktúra épült ki a szolgáltatás köré, ami nagyon gyors és stabil.

Mennyi ideig tart a virág megérkezése?

Amikor virágot akarunk küldeni valakinek, talán mindenki emlékszik a teljesen jogos kérdésre: meddig tart egy virág megérkezése? Egyáltalán nem mindegy! Végül is, ha a válaszidő egy hét, akkor lehet, hogy már elpazaroltuk az időnket, így gyakorlatilag minden munka értelmetlen. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: a jelenlegi szakmai szervezetnek köszönhetően a virágszállítás nagyon gyors. A ma este megrendelt virág másnap délutánig ott lehet barátnőnk házában.

Mégis mennyibe kerül a virágok küldése?

A virágküldő emberek első kérdése mindig az, hogy mégis mennyibe kerül ez. Drágább, vagy olcsóbb, mint a hagyományos virág vásárlás, és mennyivel? Lássuk a választ a kérdésre, készítsünk egy összehasonlítást a kettőről.

Az elküldött virágcsokor ára hozzávetőlegesen 6-30 ezer Ft. Ez sok vagy kevés? A kérdés relatív. Az üzletben kapható csokrok ára általában 3 és 13 ezer Ft között mozog, így egyértelműen kijelenthető, hogy a virágok küldése drágább. De miért? Mert van egy nagy választék, amelyet folyamatosan kínálnak nekünk, ellentétben egy hagyományos virágüzlettel. A futárszolgálat infrastruktúrájának megszervezése óriási munka, ezért nem olcsó a virágküldés. De valóban drágább ez a szolgáltatás, mint azt eredetileg gondoltuk? 

Gondolj csak bele, mennyi időt és energiát takaríthatunk meg, ha otthon a fotelünk kényelméből rendelünk. Időnk és energiánk maradt meg az által, hogy az elküldött virág többe kerül, mint ha mindent személyesen intézünk.

Mikor van a legjobb idő virágküldésre?

Sokan nem is kifejezetten jelölnek meg egy dátumot vagy napot, amelyen virágot akarnak küldeni. De miért? Mert nem kell kifejezetten ünnepnapot vagy lehetőséget keresnünk, hogy megmutassuk valakihez való szeretetünket. De természetesen vannak olyan napok is, amikor szinte kötelező valakinek virágot adni. Példa erre az érettségi. Vagy az anyák napja egy másik jó példa: sok ember munkájának köszönhetően egyszerűen nem képes rá, hogy személyesen juttassa el választott csokrát kedveséhez. De erre jó példa lehet egy házassági évforduló vagy valamilyen nevezetes évforduló.

Mik a legtöbbször küldött virágfélék?

A legtöbb ember számára a következő kérdés nem egyértelmű vagy nyilvánvaló: milyen virágot érdemes küldeni? Egyáltalán, milyen virágok lehetnek, mit kínálnak a virágszállítási szolgáltatók legtöbbször? Íme néhány példa a sok közül, egy felsorolásként!


Rózsa. Szeretnél egy olyan virágot küldeni a kedvesednek, ami igazán kifejezeti az érzéseid, érzelmeid – a lángoló szeretetedet? Akkor neked mindenképp rózsát kell küldeni. Hatalmas színválasztékban lelhető fel, a megfelelő esztétikai elveket szem előtt tartva pedig gyakorlatilag kimeríthetetlenek az igények.


Tulipán. A tulipán egy nagyon mutatós, és pompás tavaszi virág. Ha olyan növényt szeretnél adni a kedvesednek, ami vidám, hívogató, és egyszerre pompás, akkor a tulipán a legjobb választás. Nem csupán a kertben szép, hanem vágott virágként is megállja a helyét.


Guzmánia. A guzmánia különleges megjelenésével képes igazi meglepetést okozni annak, akinek a virágot küldtük. Rendkívül kellemes illatú, egzotikus növény, ami hozzájárul ahhoz, hogy a virágküldés igazán felejthetetlenné váljon.


Vegyes virágcsokor. Mi az oka annak, hogy a legtöbben vegyes virágra szavaznak? Az a tény, hogy a többi felsorolt ​​opcióhoz képest itt a választás, valamint a kombinációk és lehetőségek száma gyakorlatilag kimeríthetetlen. Remek színparádé és változatos kompozíció jellemzi az egyes vegyes csokrokat.

Mi a legnépszerűbb típusú csokor?

Az összes felsorolt csokorféle közül a vegyes vágás a legnépszerűbb. Ez annak köszönhető, hogy teljesen egyedire szabható, és személyre szabott megoldást nyújt, és kínál, amennyiben virágot akarunk küldeni valakinek. Az ára sem annyira drága, és a variációk száma jóformán kimeríthetetlen. Éppen ezért sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mint mondjuk egy hagyományos rózsacsokor.

Végszó

Ma a virágszállítás korszakát éljük. Alig találni olyan embert, aki ne örülne egy frissen vágott csokornak. Annál is inkább, mert manapság ez a kedvesség nagyon népszerű formája. Ne hagyd fel azt a remek ötletet, hogy meglepd a barátaidat, szeretteidet és a szerelmedet a híres napok alkalmával. Bár drágább, mint a hagyományos csokrok, ez semmiképp sem téveszthet meg minket.

Küldj üzenetet!